marți, 26 februarie 2013

Intretinerea sculelor si uneltelor electrice

Dupa fiecare utilizare, curatati suprafata exterioara a aparatului. Folositi un compresor cu jet de aer la presiune scazuta, pentru a indeparta praful si particulele metalice, sau o carpa moale, uscata.
Nu folositi pentru curatare in nici un caz substante chimice (SOLVENTI - petrol, tiner etc.), benzine sau substante abrazive care pot zgaria, defecta sau schimba culoarea suprafetelor.
Pentru asigurarea unei functionari corespunzatoare, este necesar sa mentineti aparatul curat si uscat. Indepartati cu grija eventualele urme de ulei sau de vaselina de pe suprafata lui.
Nu scufundati niciodata aparatul in apa sau in alt lichid. Nu folositi pentru curatare bureti sarmosi. Nu curatati niciodata aparatul cu jet de apa sau prin clatire. 
Ungeti cu vaselina cozile, curatate in prealabil, ale burghielor sau daltilor utilizate la rotopercutoare sau demolatoare. Protejati astfel mandrinele si burghiele.
Verificati periodic starea de uzura a accesoriilor sau a componentelor folosite pentru taiere, slefuire, gaurire, etc. Daca este nevoie inlocuiti accesoriile uzate pentru a prelungi durata de viata a masinii.
Scoateti stecherul din priza inainte de a face orice interventie asupra masinii.
Intotdeauna pastrati masina curata.
Verificati periodic carbunii (periile). Carbunii murdari sau uzati produc scantei in exces si variatii de turatie.
Nu incercati sa reparati singuri sculele si uneltele electrice  .

Praful este inamicul numarul 1 al sculelor si uneltelor electrice!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu