marți, 26 februarie 2013

Folosirea compresorului cu aer

INSTALARE
a) Instalati compresorul intr-un loc aerisit.
b) Distanta dintre compresor si perete trebuie sa fie de cel putin 50cm.
INAINTE DE PORNIRE
a) Inainte de pornirea compresorului asigurati-va ca exista suficient ulei.
Este mai sigur atunci cand nivelul uleiului se afla in dreptul marcajului rosu al indicatorului.  Cand este necesar, adaugati ulei prin orificiul busonului cu joja.
ATENTIE
Daca nivelul uleiului este sub marcajul inferior al jojei de ulei compresorul va fi avariat, iar capul axului va fi distrus. Daca se depaseste limita superioara a uleiului, poate cauza pulverizarea cu ulei, iar sarcina compresorului sa creasca.
b) Lubrifiantul ideal pentru compresor ar trebui sa fie, intr-un mod general, de grad inalt cu antioxidant, datorita proprietatilor sale. De obicei, este folosit ulei de compresor 13#.Uleiul de compresor 19# este utilizat in timpul iernii.
Observatii inainte de utilizare
• Conectati stecherul la priza de curent electric.
• Folositi comutatorul de aer pentru a porni sau opri compresorul, in functie de
pozitia marcata pe carcasa comutatorului, pentru aerul comprimat din conducta va fi
evacuat automat in momentul opririi comutatorului, dupa care compresorul poate fi pornit mai usor data urmatoare si va preveni deteriorarea motorului.
SUPAPA DE SIGURANTA
Compresorul este echipat cu supapa de siguranta drept dispozitiv de protectie pentru a actiona in cazul depasirii presiunii maxime admise in rezervor. Supapa de siguranta a fost deja reglata conform standardului privind recipientele aflate sub presiune. Nu incercati sa reglati supapa.
Toate reglajele necesare ale supapei trebuie realizate de personalul de service al producatorului
sau al distribuitorilor. Pentru a va asigura ca functia supapei de siguranta este normala, scoateti inelul de eliberare a aerului cel putin o data pe saptamana
Compresorul foloseste un comutator de aer pentru a controla motorul. Cand presiunea din rezervorul de aer creste la nivelul celei maxime, comutatorul de aer se intrerupe automat pentru a deconecta puterea electrica si pentru a opri compresorul de aer. Cand presiunea din rezervorul de aer scade sub nivelul minim, comutatorul inchide automat si reporneste motorul pentru a actiona
compresorul.
INSTRUCTIUNI DE INTRETINERE
Toate instructiunile de intretinere trebuie realizate de persoane autorizate. Contactati service-ul autorizat in certificatul de garantie
a) Dupa ce noul echipament a functionat timp de 50 de ore, desfaceti surubul pentru drenaj ulei pentru a scurge uleiul uzat si pentru a adauga altul nou pana la nivelul indicat pe tija pentru masurat nivelul uleiului.
b) Curatati filtrul la fiecare 100 de ore.
c) Inlocuiti filtrul de aer cu unul nou daca este prea murdar
d) Deschideti robinetul de drenaj din partea de jos a rezervorului pentru a drena zilnic continutul acestuia.
e) La fiecate 500 de ore sau 12 luni, inlocuiti lubrifiantul cu altul nou.
f) Verificati sensibilitatea supapei de siguranta si a inelului de transmisie o data pe saptamana


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu